Competitieverslagen

29-10-2017

HEREN JACOBA VAN BEIEREN EINDIGEN TEVREDEN IN MIDDENMOOT NA NEDERLAAG OP LAATSTE SPEELDAG

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Jacoba van Beieren hun laatste tenniswedstrijd van de najaarscompetitie 2017 uit tegen TV Duiveland te Nieuwerkerk. Deze wedstrijd werd met 4-2 verloren waardoor de heren uiteindelijk op een gedeelde vierde plaats in deze klasse eindigen. Met slechts 1 punt achterstand op positie nummer 2 en ruim voor de degradatiestreep. Een goed resultaat kijkende naar de speelsterktes van de teams die in deze klasse aanwezig waren. De heren zelf en ook shirt-sponsor GoedWare waren dan ook tevreden over het verloop van dit seizoen. TV Haagse Beemden uit Breda werd uiteindelijk kampioen door in de laatste wedstrijd met de maximale score van 6-0 te winnen van de rode lantaarndrager TV Ricoh en op die manier alle concurrenten achter zich te laten.

De heren begonnen op een typische herfst zaterdag met wind en wat regen aan de enkelspelen. De harde wind was voor iedereen een extra moeilijkheidsgraad tijdens deze speeldag. Ruud Schot begon de dag voor de Smerdiekenaren. Hij verloor de eerste set met 6-3, maar kwam in de tweede set goed terug en won deze met dezelfde cijfers. Een derde set moest de beslissing brengen. Daarin was het echter weer de heer van TV Duiveland die het initiatief overnam in de wedstrijd. Met 6-1 verloor Ruud deze beslissende set en werd de stand 1-0 voor de thuisploeg.

Captain Antal Joppe was tegelijkertijd bezig aan zijn enkel partij. Tegen een op papier stuk sterkere tegenstander deed hij zijn uiterste best, maar kon het verschil niet maken. De eerste set werd verloren met 6-3 en ook de tweede set ging met dezelfde cijfers richting Nieuwerkerk. Tussenstand 2-0.

Ook Curtis Goedegebuure kon geen punt voor Jacoba op het scorebord krijgen. Hij verloor de eerste set snel met 6-1. In de tweede ging het iets beter, maar nog steeds niet voldoende voor een kans op de ommekeer. Met 6-3 ging de tweede set verloren en ook de wedstrijd en stond Jacoba al met 3-0 achter.

Michael Bazen ging als laatste man de baan op in een poging om toch één enkel wedstrijd in winst proberen om te zetten. Hij speelde een goede wedstrijd tegen zijn Poolse tegenstander, maar ging toch nipt ten onder in 2 sets. Met 6-4 en 6-3 moest ook Michael het punt laten aan de thuisploeg die met deze 4-0 tussenstand de dagoverwinning al in de tas had zitten.

De heren gingen na de enkels vol goede moed aan de dubbels beginnen. Ze wilden deze laatste competitiewedstrijd na een goed en degelijk seizoen niet met 6-0 op de broek krijgen en gingen voor 2 erepunten. Ruud Schot en Curtis Goedegebuure speelden de eerste dubbel. De eerste set was spannend. Ruud en Curtis kwamen spoedig 4-1 voor, maar stonden al even snel met 5-4 achter. Toch lukte het ze om de set toch binnen te halen en wel met 7-5. Toen was het verzet gebroken bij de heren van Nieuwerkerk. De tweede set ging met 6-0 naar Smerdiek en het eerste erepuntje was binnen. Tussenstand 4-1.

De laatste wedstrijd van het seizoen was Antal Joppe samen met Michael Bazen. Ze verloren de eerste set ruim met 6-1 en stonden ook in de tweede set achter. Maar ze lieten zich niet van de wijs brengen en gaven nog een keer alles. En het lukte ze om in de tweede set het tij te doen keren. In een zeer spannende en lange tie-break pakten ze de tweede set door deze tie-break met 14-12 binnen te slepen. Een derde set moest in deze laatste pot de beslissing brengen. En ook deze set werd net zo spannend als de tweede. Beide koppels kregen kansen en beide koppels knokten zich elke keer weer terug in de wedstrijd. Maar uiteindelijk lukte het Michael en Antal met bloed, zweet en tranen om met 7-5 in deze set aan het langste eind te trekken en de eindstand op een acceptabele 4-2 te zetten.

Volgend seizoen gaan de heren weer een poging wagen in de najaarscompetitie. Dit jaar streden ze lang mee om de podiumplaatsen en volgend jaar zouden ze dan ook graag proberen een top 3 positie te noteren.

22-10-2017

HEREN JACOBA VAN BEIEREN VERRASSEN DE KOPLOPER EN WINNEN

De heren van Jacoba van Beieren hebben afgelopen zaterdag tijdens een thuiswedstrijd de ongeslagen koploper TV Haagse Beemden uit Breda verslagen met 5-1. Door deze overwinning stijgen de heren van de vierde naar de tweede plaats op de ranglijst. TV Haagse Beemden blijft koploper mag zag hun voorsprong van 5 punten verkleind worden naar slechts 2. Met nog 1 speelronde te gaan is de spanning weer terug in deze klasse. Wel speelt TV Haagse Beemden hun laatste wedstrijd tegen de rode lantaarndrager en mag Jacoba van Beieren op bezoek bij het altijd lastige TV Duiveland. De kans is groot dat volgende week zaterdag de heren uit Breda dan alsnog de titel mogen vieren.

TV Haagse Beemden kwam met 5 punten voorsprong op de nummer 2 en 3 richting Sint Maartensdijk met in het achterhoofd dat deze twee teams elkaar op deze zaterdag onderling zouden treffen. Een goede uitslag voor de heren uit Breda zou het kampioensfeest al een week voor het einde van de competitie kunnen inluiden. Met dat feit in het achterhoofd werd op een gelukkige droge zaterdagochtend begonnen met de enkelspelen.

Ruud Schot ging als eerste de baan op tegen de kopman van Haagse Beemden. Het werd een spannende wedstrijd en het publiek kon genieten van leuke en lange rally’s. Ruud won de eerste set met 6-4, maar moest de tweede set met dezelfde cijfers aan zijn tegenstander laten. Een derde set was dus nodig om een beslissing in deze partij te forceren. Daarin was het weer Ruud die de overhand had en het punt uiteindelijk naar zich toe trok en zo de Smerdiekenaren op een 1-0 voorsprong zette.

Als volgende ging Curtis Goedegebuure de baan op voor zijn partij. Ook dit werd een lange en spannende wedstrijd. Curtis verloor de eerste set nipt met 7-6, maar won de tweede overtuigend met 6-1. Hij leek de derde ook makkelijk te gaan winnen en kwam tot 4-1 voorsprong, maar toen haperde de motor even en kwam zijn tegenstander sterk terug tot 4-4. Net op tijd wist Curtis weer het momentum te vinden en toch de derde set met 6-4 binnen te slepen en zo de tussenstand op 2-0 voor Jacoba te zetten.

Daarna was het de beurt aan vaste invaller Raymond Schrauwen. Als invaller nog ongeslagen in deze competitie en deze reeks wilde hij graag voorzetten. En dat lukte met verve. Hij won overtuigend en sterk zijn partij met 6-1 en 6-0 en zo stond Jacoba van Beieren ineens met 3-0 voor tegen de koploper.

Captain Antal Joppe kon de verrassing compleet maken door zijn enkel ook te winnen en op die manier de dagoverwinning veilig te stellen. En de captain trok zijn team over deze streep heen. Antal speelde goed tegen een zeer degelijke tegenstander en won de eerste set met 6-3. In de tweede set kon hij wederom een gaatje slaan en ondanks verwoede pogingen van de Bredanaar lukte het Antal om dit gaatje tot het einde te behouden en ook deze set en daarmee de partij ging met 6-3 richting de thuisploeg. Tussenstand 4-0.

Na een korte lunchpauze werd de dag afgemaakt met de dubbelspelen. Raymond Schrauwen en Ruud Schot speelden de eerste dubbel. Dat was een zeer spannende en gelijkopgaande wedstrijd. Het ging in de eerste set zo gelijk op dat een tie-break de beslissing moest brengen. Daarin waren Raymond en Ruud de sterkte en zij pakten deze set met 7-6. En ook de tweede set was net zo spannend en wederom moest er een tie-break gespeeld worden. En hierin herhaalde zich de geschiedenis. Want de Smerdiekenaren wonnen ook deze tie-break en zo de wedstrijd en brachten Jacoba op een luxe 5-0 voorsprong.

Als laatste gingen Michael Bazen en Curtis Goedegebuure de baan op. Ook zij speelden een zeer spannende en lange dubbelpartij. De eerste set ging met 6-4 naar Michael en Curtis. In de tweede set moest een tie-break ook hier de beslissing brengen. En wat een tie-break werd het. Michael en Curtis kregen 4 matchpunten en ook hun tegenstanders kregen een aantal setpunten en uiteindelijk wisten de heren van de Haagse Beemden bij 12-11 een setpunt te verzilveren en de set met 13-11 in de tie-break te winnen. Vol goede moed begonnen Michael en Curtis toch aan de derde set na deze teleurstelling, maar uiteindelijk was de fut eruit en ook hun tegenstanders hadden vleugels gekregen na de overwinning in de tie-break. De Bredanaars gingen beter en scherper spelen en wonnen daarmee de partij door in de derde set met 6-2 aan het langste eind te trekken. Zo werd de eindstand 5-1 in het voordeel van Jacoba van Beieren.

Aanstaande zaterdag spelen de heren hun laatste competitie uit tegen de welbekende tegenstanders van TV Duiveland uit Nieuwerkerk. Daar zullen de heren weer alles moeten geven voor een goed resultaat tegen deze altijd lastige, sterke en ook gezellige tegenstander. Met in het achterhoofd een zeer minieme kans op de trofee bij een eventuele ruime overwinning. TV Haagse Beemden heeft aanstaande zaterdag het kampioenschap in eigen handen. Wordt er met grote cijfers van de nummer laatst, TV Ricoh, gewonnen dan zijn zij alsnog najaarskampioen 2017 in deze klasse.

15-10-2017

HEREN JACOBA VAN BEIEREN CONSOLIDEREN PLAATS IN DE MIDDENMOOT NA OVERWINNING TEGEN RODE LANTAARNDRAGER

De heren van Jacoba van Beieren blijven na een 4-2 uitoverwinning op TV Ricoh 2 stevig op de 4e plaats staan in de ranglijst. Met slechts 1 punt achterstand op de nummers 2 en 3 is er misschien nog een betere positie mogelijk tijdens de laatste 2 competitierondes. TV Haagse Beemden staat nog altijd fier aan kop en heeft nu 5 punten voorsprong op de achtervolgende teams. TV Ricoh 2 blijft door de nederlaag de rode lantaarndrager in deze klasse.

De heren speelden hun uitwedstrijd niet in Sint-Willibrord, waar TV Ricoh vandaan komt. Vanwege sluiting van hun park werden de wedstrijden afgewerkt in Etten-Leur. Op een prachtig zonnige nazomerdag werd er begonnen met de enkelspelen.

Curtis Goedegebuure ging als eerste de baan op. Ricoh had tot nu toe nog geen punten behaald in deze competitie en had voor deze mooie dag een sterke invaller uitgezocht om van de hatelijke nul af te komen. En die invaller deed waar hij voor kwam. Curtis deed zijn best en speelde een degelijke wedstrijd, maar tegen deze twee klassen hogere tegenstander kon hij uiteindelijk geen potten breken. Met 6-3 en 6-2 ging zo het eerste punt richting de thuisploeg.

Ruud Schot was de tweede die de baan op ging en hij kwam beter uit de startblokken. Ruud bracht de stand weer naar 1-1 gelijk door zijn tegenstander, met zijn typische vast spelletje, geen kans te geven in de wedstrijd te komen. Met tweemaal 6-2 trok hij de partij naar zich toe.

Invaller Raymond Schrauwen breidde de voorsprong uit door ook zijn partij in winst om te zetten. Met rustig spel, geplaatste ballen en af en toe een sterke winner tussendoor zorgde hij ervoor de dominante heer te zijn in deze match. Met een duidelijke 6-2 en 6-1 overwinning werd de tussenstand 2-1 voor de Smerdiekenaren.

Als laatste enkel ging captain Antal Joppe de baan op. Hij had een geduchte tegenstander die goed spel afwisselde met slechte ballen. Daardoor was het de taak voor Antal om zelf minder fouten te maken en af en toe een winner voor lief te nemen om zo de partij in zijn voordeel te kunnen beslissen. En dat lukte Antal ook op die manier. Hij maakte op de juiste momenten minder fouten en kon zo de partij met een nipte overwinning binnen halen. Met 6-4 en 7-5 werd de tussenstand 3-1 na de enkelspelen.

Na een korte pauze gingen de heren de baan op voor de dubbels. Ruud en Curtis speelden de eerste dubbel met daarin de super-sub van Rico. En zij kwamen er in de eerste games niet aan te pas. Na 12 punten was er nog geen enkele bal richting de heren van Jacoba gegaan en keken zij al tegen een 3-0 achterstand aan. De eerste set werd dan ook uiteindelijk met 6-3 duidelijk verloren en de heren leken tegen een zeer snelle nederlaag op te lopen. Maar in de tweede set lukte het toch om het tij gedeeltelijk te keren en de deze met 6-3 naar zich toe te trekken. Een derde set moest de beslissing brengen. Daarin kwamen Ruud en Curtis nog wel op voorsprong maar moesten uiteindelijk toch het hoofd buigen voor de Willibrorders en verloren de beslissende set met 6-4. Tussenstand 3-2 voor Smerdiek.

Het was aan Antal en Raymond om te proberen de dagoverwinning te pakken. En daar leek het tot diep in de tweede set niet van te gaan komen. Zij verloren de eerste set met 6-2 en kwamen in de tweede met 5-2 achter en leken kansloos te gaan verliezen. Maar toen kwam ineens toch de ommekeer. Alles begon te lopen en de ballen werden weer scherp geslagen. Zo draaide ze de partij om en kwamen ze terug tot 5-5 en wonnen de tweede set met 7-5 uiteindelijk. En in de derde set denderden ze door met het goede spel dat ze in de tweede set net op tijd weer gevonden hadden. Met 6-2 wonnen ze deze laatste set en de wedstrijd en brachten zo de dagoverwinning met 4-2 naar Jacoba van Beieren.

Aanstaande zaterdag spelen de heren hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Dan komt de duidelijke koploper TV Haagse Beemden op bezoek. Willen de heren nog stijgen richting de top 3 dan zal er in deze wedstrijd een goed resultaat neergezet moeten worden. En mochten de heren voor een verrassing kunnen zorgen door de koploper ruim te verslaan, dan komt ineens de titel ook weer half in zicht.. De heren zullen er ieder geval voor gaan om hun laatste thuiswedstrijd met een goed gevoel af te kunnen sluiten.

07-10-2017

HEREN JACOBA VAN BEIEREN HAKEN AF IN TITELSTRIJD

De heren van Jacoba van Beieren zijn afgelopen zaterdag afgehaakt in de strijd om de titel in hun competitie. Door een 5-1 nederlaag uit bij een directe concurrent, TV Roosendaal, hebben de heren een gaatje laten vallen richting de top van het klassement. Zij staan nog wel op een mooie positie in de middenmoot en gaan dat proberen vast te houden tot het einde van dit seizoen. TV Roosendaal nadert door de overwinning koploper TV Haagse Beemden tot op 2 punten.

Het was afgelopen zaterdagmiddag geen ideaal tennisweer. Het regende bijna de gehele middag van hard tot motregen met af en toe een korte periode van droog. Maar toch lukte het de teams om alle wedstrijden op deze speeldag af te werken op de all-weather smash-court banen van TV Roosendaal.

Er werd begonnen met dubbelspelen. Ruud Schot en Curtis Goedegebuure speelden de eerste dubbel. De eerste set was voor de heren een beetje opstarten om de motor draaiende te krijgen, maar daardoor verloren ze wel de eerste set met 6-3. In de tweede set was de motor warm en ging het lang gelijk op. Zo gelijk op dat een tie-break de beslissing moest brengen in deze set. En daarin begonnen de Smerdiekenaren goed en liepen naar een 5-2 voorsprong uit. Maar toen ging de motor haperen en konden de heren van Roosendaal terug komen tot 5-5. En de Roosendalers gingen er daarna ook overheen en sleepten toch de tweede set binnen door met 7-5 deze tie-break te winnen. Zo ging het eerste punt van de dag naar de thuisploeg.

En ook het tweede punt ging richting TV Roosendaal. Captain Antal Joppe en Michael Bazen konden ook hun dubbelpartij niet tot een goed einde voltooien. Maar wederom was het een close match. De eerste set ging nipt met 7-5 verloren en in de tweede was het ook maar 2 games verschil. Met 6-4 ging ook die set verloren voor Jacoba en kwam de stand op 2-0 voor Roosendaal.

Door de regen moesten de heren een wat langere pauze nemen voordat men aan de enkelspelen kon beginnen. Daarna begon Ruud aan de langste partij van de dag. Het werd een zware driesetter die mede door aanhoudende regen het uiterste vergde van beide spelers. Ruud verloor de eerste set met 6-4, maar won de tweede met dezelfde cijfers. In de derde set kwam hij met 5-2 achter en leek de match beslist. Toch knokte Ruud zich nog terug tot 5-5 en moest er zelfs een tie-break aan te pas komen om deze lange pot te eindigen. Ondanks alle moeite kwam Ruud snel met 6-0 achter in deze tie-break en was de wedstrijd beslist. Met 7-1 in de tie-break bleef ook dit punt achter in Roosendaal.

Tegelijkertijd probeerde Antal Joppe het eerste puntje voor de Smerdiekenaren binnen te halen in zijn enkel. Hij speelde een goede pot tegen een geduchte tegenstander, maar kon de wedstrijd niet in zijn voordeel laten kantelen. Met een 6-3 en 6-2 overwinning zette zijn tegenstander de thuisploeg op de dagoverwinning door een 4-0 voorsprong.

Als laatste gingen Curtis en Michael de baan op. Curtis zorgde voor het puntje voor de eer voor Jacoba van Beieren op deze speeldag. In een gelijkopgaande en spannende wedstrijd lukte het hem om net op tijd in beide sets een beslissende break voorsprong te pakken. Zo werd de tussenstand 4-1 door een 6-4 en 7-5 overwinning.

Wegens andere verplichtingen en het aanhoudende slechte weer kon Michael zijn enkel wedstrijd helaas niet voltooien en moest het punt aan de thuisploeg laten. Zo werd de eindstand van 5-1 op het scorebord neergezet.

Aanstaande zaterdag spelen de heren wederom een uitwedstrijd. Ditmaal tegen TV Rico 2. Zij verkeren momenteel in de onderste regionen van deze klasse. De heren van Jacoba zullen dan ook gebrand zijn na deze nederlaag een goed resultaat neer te zetten en daarmee officieel en definitief veilig te zijn voor degradatie in deze klasse en misschien nog naar boven te kunnen kijken.

30-09-2017

HEREN JACOBA VAN BEIEREN BLIJVEN IN TOP NA OVERWINNING OP ROTTERDAMMERS

De heren van Jacoba van Beieren hebben afgelopen zaterdag hun thuiswedstrijd met 4-2 gewonnen van LTC Kralingen uit Rotterdam. Ondanks deze overwinning zakten de heren wel 1 plaatsje op de ranglijst. Zij staan nu derde, maar de achterstand op de nieuwe koploper, TV Haagse Beemden, is nog steeds 2 punten. Zo is er nog van alles mogelijk in deze klasse. Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 5 is slechts 3 punten. Daarna komt er een gaatje richting de huidige nummer 6 van de competitie: LTC Kralingen.

De wedstrijd begon zaterdagmiddag wat later wegens het verkeerd rijden van de Rotterdammers. Maar dat kwam uiteindelijk goed uit. Toen de tegenstanders de kantine binnen kwamen lopen was namelijk de laatste regenbui van de dag aan het aflopen en kon de rest van de speeldag in de zon getennist worden.

Als eerste begonnen de heren met de enkelspelen. Ruud Schot en Curtis Goedegebuure trapten de dag af. Het team uit Kralingen was internationaal georiënteerd en daardoor speelde Curtis tegen een Spanjaard. Beide hadden hetzelfde speltype. Van achteruit lange rally’s spelen. De eerste set ging gelijk op met in elk game minimaal een 40/40 stand. Toch was het de Spanjaard die op de beslissende momenten de kansen greep en daardoor de eerste set met 6-3 naar zich toe trok. In de tweede set was het nog steeds spannend en gelijkwaardig maar ging het overwicht steeds meer richting de heer van Kralingen. De tweede set ging uiteindelijk met 6-2 naar de Spanjaard en zo kwam Kralingen op een 0-1 voorsprong.

Ruud had ook in de eerste set wat moeite met zijn tegenstander. Hij moest nog even warm draaien. Dat kostte hem wel de eerste set met 6-4. Maar toen Ruud eenmaal de slag te pakken had kantelde de wedstrijd zijn richting op. De tweede set ging overtuigend met 6-2 naar de Smerdiekenaar en een derde set moest hier de beslissing gaan brengen. En ook in de derde set was het Ruud die het spel dicteerde. Met een overtuigende 6-0 setwinst trok hij de wedstrijd naar zich toe en zette Jacoba langszij tot 1-1.

Hierna was het de beurt aan captain Antal Joppe en invaller Raymond Schrauwen. Antal had in zijn partij een Duitser tegenover zich. Beide spelers hielden ervan de bal lekker hard door te slaan. De eerste set was met 6-3 voor de Duitser van Kralingen. In de tweede set zette Antal nog alle zeilen bij om een ommekeer in de wedstrijd te bewerkstellingen. Maar hij kon deze doorbraak niet doordrukken en verloor ook de tweede set met 6-1 en daarmee de wedstrijd. Tussenstand 1-2 voor de bezoekers.

Raymond mocht aantreden tegen een van origine Braziliaan. En Raymond speelde zijn wedstrijd met verve. Met gecontroleerde diepe en strakke ballen tegen en langs de lijn liet hij zijn tegenstander geen kans om in de wedstrijd te komen. De eerste set ging met duidelijke cijfers van 6-0 richting de thuisploeg. Ook in de tweede set liet hij zich niet van de wijs brengen en ging door waar hij mee begonnen was. Met 6-1 ging ook deze zet overtuigend naar de Smerdiekenaren en door de overwinning werd de stand weer gelijk tot 2-2.

Na een korte pauze gingen de dubbelspelen de baan op. Michael Bazen en Curtis Goedegebuure speelden hun dubbelpartij samen. In de eerste set was het spannend en ging het lang gelijk op tot 5-5. Er leek een tie-break aan te komen, maar net op tijd wisten Michael en Curtis een break te pakken en de set met 7-5 naar zich toe te trekken. Dit setverlies kwam bij de tegenstanders hard aan. Mede doordat een van de tegenstanders ook steeds meer last van een schouderblessure. Daardoor konden Michael en Curtis met vooral spelen op degelijkheid ook de tweede set met 6-1 pakken en zo Jacoba op een 3-2 voorsprong zetten.

Het was nu aan Ruud en Raymond om de dagwinst proberen te behalen door hun dubbelpartij te winnen. En zij kwamen sterk uit de startblokken. Zij domineerden de eerste set in de rally’s en trokken punt na punt naar zich toe. De eerste set ging dan ook met 6-2 naar de thuisploeg. In de tweede set kwamen de tegenstanders uit Kralingen iets beter in hun spel, maar Ruud en Raymond bleven degelijk en strak spelen en konden zo een gaatje behouden tot het einde van de set en deze set dan ook met 6-4 pakken en de wedstrijd beslissen. Door deze dubbelwinst pakten Jacoba ook de dagzege met een 4-2 eindstand.

Aanstaande zaterdag gaan de heren een uitwedstrijd spelen tegen TV Roosendaal. De huidige nummer 4 op de ranglijst. Deze wedstrijd zal duidelijk maken of Jacoba van Beieren nog een kans blijft houden op een top klassering en misschien zelfs de titel of dat een mooie plaats in de middenmoot van de competitie het hoogst haalbare eindpunt zal zijn.

23-09-2017

HEREN JACOBA VAN BEIEREN VERLIEZEN NIPT CLASH TUSSEN DE KOPLOPERS

De heren van Jacoba van Beieren hebben afgelopen zaterdag met 4-2 de uitwedstrijd verloren van hun mede-koploper Smash uit Bergen op Zoom. Door deze nederlaag zakken de heren naar de tweede plaats in de rangschikking. Een positie die ze nu delen met TV Duiveland en TV Haagse Beemden. Smash pakt door de overwinning alleen de koppositie in deze klasse. maar met slechts twee punten verschil op dit moment tussen de nummer 1 en de nummer 4 is er nog alles mogelijk in deze competitie.

Er werd zaterdagmiddag, op het zonovergoten sportpark te Bergen op Zoom, begonnen met de enkelspelen. Captain Antal Joppe en Curtis Goedegebuure trapten de dag af. Curtis pakte het eerste punt van de dag voor Jacoba door met 6-3 en 6-2 zijn partij te winnen.

Antal had een zware kluif aan zijn tegenstander. En ondanks verwoede pogingen kon hij zijn goed spelende tegenstander niet genoeg van de wijs brengen om de wedstrijd te doorbreken en naar zich toe te trekken. met 6-3 en 6-4 ging het tweede punt van de wedstrijd richting de thuisploeg. Tussenstand 1-1.

Daarna was het de beurt aan Ruud Schot en Michael Bazen om in hun enkelpartijen aan de slag te gaan. Ruud kreeg de sterkste tegenstander van de dag tegenover zich. Beide spelers speelden op vastheid, de bal lang in het spel houden en zo veel mogelijk terug spelen. Ruud was net iets minder vast dan zijn tegenstander op deze middag en verloor met 6-2 en 6-3. Zo kwam Smash op een 2-1 voorsprong.

En deze voorsprong werd uitgebreid naar 3-1 nadat ze de langste en spannendste wedstrijd van de dag ook naar zich toe trokken. Michael speelde in die thriller op deze warme middag. De eerste set moest met een tie-break beslist worden. Deze verloor Michael en daarmee ook de eerste set met 7-6. Maar ondanks deze tegenslag liet hij zich niet uit het veld slaan. In de tweede set knokte hij zich knap terug en won de set met 6-4. Een derde set moest de beslissing gaan brengen. De partij zat vol lange en leuke rally’s en ook in de derde set gingen beide heren door met elkaar af te matten en onder druk zetten. Maar dit was een setje teveel voor Michael. Met 6-3 in de laatste set verloor hij nipt deze spannende pot.

Na een korte pauze werd de dag afgesloten met de dubbelpartijen. Ruud Schot en Antal Joppe begonnen met de eerste dubbel. Het werd een leuke wedstrijd die dicht bij elkaar lag. Maar toch trokken Ruud en Antal aan het kortste eind. Met 6-3 en 6-4 moesten zij hun meerdere erkennen en ging de dagzege sowieso naar Smash doordat zij nu op een 4-1 voorsprong kwamen.

Als laatsten gingen Michael en Curtis de baan op om toch nog een puntje af proberen te snoepen en zo in het spoor van de nieuwe koploper te blijven. De wedstrijd ging de eerste set gelijk op. Maar net op tijd wisten Michael en Curtis een gaatje te slaan en met 6-4 de set te pakken. In de tweede set kwamen ze 4-1 voor en leek de buit binnen, maar hun tegenstanders kwamen sterk terug en zo leek deze set op een tie-break uit te draaien. Maar wederom net op tijd sloegen de Smerdiekenaren een beslissend gaatje en met 7-5 pakten ze de tweede set en de wedstrijd en het tweede puntje van de dag voor Jacoba van Beieren. Eindstand 4-2 in het voordeel van de thuisploeg.

Aanstaande zaterdag spelen de heren weer een thuiswedstrijd. Ditmaal tegen het tweede team van LTC Kralingen. De Rotterdammers bezetten momenteel de zesde plaats in deze competitie. Willen de Smerdiekenaren mee blijven doen in de kop van het klassement dan zal er zaterdag minimaal een overwinning behaald dienen te worden en daar zullen de heren dan ook weer alles voor geven.

16-09-2017

HEREN JACOBA VAN BEIEREN HEBBEN VLIEGENDE START

De heren 1 van Jacoba van Beieren uit Sint-Maartensdijk hebben afgelopen zaterdag een vliegende start gehad in de KNLTB najaarscompetitie 2017. Thuis werd met de maximale score van 6-0 gewonnen van TC Pagnevaart uit Hoeven. Met in het hoofd de doelstelling van dit jaar, om zich te handhaven in deze klasse, is dit een mooi begin om deze doelstelling te kunnen gaan realiseren.

Er werd op een regenachtige zaterdagmiddag begonnen met de enkelspelen. Ruud Schot en Curtis Goedegebuure gingen voor Jacoba van Beieren als eersten de baan op. Curtis begon stroef en kwam met 3-1 achter in de eerste set, maar won deze uiteindelijk toch nog met 6-3. Zijn tegenstander had veel moeite met de voor hem onbekende kunstgras ondergrond en daardoor kon Curtis ook de tweede set met 6-2 naar zich toe trekken en daarmee het eerste punt voor de thuisploeg op het scorebord zetten.

Ruud kwam beter uit de startblokken en won de eerste set met sterk spel met 6-1. In het begin van de tweede set werden de rally’s steeds iets langer en kwam zijn tegenstander even terug. Maar daarna was het wederom Ruud die de dienst uitmaakte en ook deze set met de mooie cijfers van 6-2 binnenhaalde. Tussenstand 2-0 voor Smerdiek.

Daarna was het de buurt aan Michael Bazen en captain Antal Joppe om hun enkel wedstrijden af te werken. Antal speelde in de eerste set niet slecht maar ging toch met harde cijfers onderuit. De eerste set ging met 6-0 naar zijn tegenstander. Maar Antal liet zich niet van de wijs brengen en ging door met het goede spel en deed er een tandje boven op. Hierdoor kantelde de wedstrijd volledig en pakte hij de tweede set met dezelfde 6-0 uitslag. Een derde set zou de beslissing gaan brengen in deze partij. En in deze derde set trok Antal de lijn van de tweede set door. Ondanks verwoede pogingen van zijn tegenstander om terug in de wedstrijd te komen. Antal won de derde set met 6-2 en bracht de tussenstand naar 3-0.

Op de baan naast Antal was Michael ondertussen bezig met het vierde punt voor de Smerdiekenaren binnen te halen. Hij won de eerste set overtuigend met 6-1 en ook in de tweede set liet hij zijn tegenstander geen mogelijkheid om terug te knokken in de wedstrijd. Met een 6-2 winst in de deze tweede set bracht hij de dagoverwinning reeds naar Jacoba van Beieren door de tussenstand op 4-0 te zetten.

Na een korte regenpauze werd de tennis dag afgemaakt met de dubbelspelen. Ruud en Curtis hadden het in de eerste set moeilijk met hun tegenstanders. Ze kregen zelfs een setpunt tegen, maar door een miraculeuze redding van Ruud op dit punt, via het handvat/frame van zijn racket, dwongen de heren toch een tie-break af. Deze werd met 7-2 gewonnen en daarmee ging de eerste set met 7-6 naar de thuisploeg. In de tweede set was het verzet van de mannen uit Hoeven gebroken. Met 6-2 werd deze set door Ruud en Curtis gepakt en daarmee de score opgeschroefd naar 5-0.

Op de andere baan speelden Michael en Antal een hele spannende en leuke dubbelpartij. Zij wonnen de eerste set met 6-4, maar verloren de tweede met 6-3. Daardoor was een derde beslissende set nodig om deze laatste wedstrijd van de dag te beslissen. En het werd een mooie set. Veel leuke rally’s en het publiek genoot van de spanning. De teams gingen gelijk op en daardoor was het niet vreemd dat een tie-break in deze set het uiteindelijk oordeel moest vellen. En in deze tie-break trokken Michael en Antal aan het langste eind. Met 7-6 pakten ze deze set en zetten de eindscore op 6-0 voor Jacoba van Beieren.

Door deze 6-0 overwinning staan de heren nu op een gedeelde eerste plaats in de competitie. Ze delen deze notering met Smash uit Bergen op Zoom. En laat dat nu net de tegenstander zijn van aanstaande zaterdagmiddag. De heren spelen dan een uitwedstrijd op het sportpark van de Bergenaren. Dan gaat duidelijk worden of de heren deze goede lijn kunnen doortrekken. Ze gaan er in ieder geval weer alles voor geven om wederom een goed resultaat neer te zetten.

29-10-2016

HEREN 1 JACOBA VAN BEIEREN HANDHAVEN ZICH NA GELIJKSPEL IN LAATSTE RONDE

De heren 1 van tennisvereniging Jacoba van Beieren hebben hun doelstelling voor de najaarscompetitie 2016 behaald. De doelstelling was handhaving in deze klasse en na een 3-3 gelijkspel afgelopen zaterdag thuis tegen de Bongerd uit Kloetinge werd dat met een gedeelde vierde plaats in de middenmoot gerealiseerd. Met nog twee ploegen onder zich werd zo degradatie ontlopen. Het tweede team van Jacoba van Beieren presteerde zelfs nog beter en werd op 1 punt tweede achter kampioen TC Oudenbosche.

Er werd op zaterdagmiddag begonnen met de dubbelspelen. Traditie getrouw werden de vaste dubbel koppels vaarwel gezegd in deze laatste competitieronde en werden de dubbel opnieuw ingedeeld door de captain. Ditmaal was het Ruud Schot die samen met Antal Joppe mocht aantreden en waren Michael Bazen en Curtis Goedegebuure het andere duo.

Ruud en Antal hadden twee op papier sterkere dubbelspelers tegenover zich en moesten vanaf het begin af aan goed scherp zijn. De eerste set was voor de Kloetingers. Met 6-3 wonnen zij deze set, maar in de tweede set waren het Ruud en Antal die het spel dicteerden. Zij begonnen beter te spelen en hun tegenstanders begonnen meer fouten te produceren. De tweede set ging dan ook met 6-1 naar de Smerdiekenaren. Zo was een derde set nodig om een beslissing te brengen in deze dubbel partij. In deze derde set ging het lang gelijk op en was het erg spannend. Uiteindelijk delfden Ruud en Antal nipt het onderspit door de set en daarmee ook de wedstrijd met 6-4 te verliezen.

Op de baan ernaast waren ondertussen ook Michael en Curtis bezig aan hun match. De eerste set zat er tussen de thuis- en uit-spelers geen verschil en het was dan een niet verwonderlijk dat een tie-break de beslissing moest brengen. En ook in deze tie-break bleken de twee duo’s erg aan elkaar gewaagd en bleef het tot 6-6 gelijk, maar uiteindelijk na een grote inspanning lukte het Michael en Curtis om deze set binnen te slepen met 8-6 in de tie-break. De tweede set leek bijna een kopie van de eerste. Wederom waren er veel rally’s en pakten beide teams punten en bleef het lang spannend. Op het einde van de set begonnen de heren uit Kloetinge wat extra foutjes te maken toen ze probeerden een doorbraak te forceren en dat was het moment voor Michael en Curtis om toe te slaan en dat deden zij ook. Met 6-4 werd de tweede set en de wedstrijd gewonnen en de tussenstand na de dubbels op 1-1 gezet.

Na een korte pauze werd gelijk doorgegaan met de enkelspelen. Michael Bazen trof een tegenstander die net als hijzelf wel van flink doorslaan hield. Zo werd het een partij van veel kracht en korte punten. Michael had helaas al teveel gegeven in de dubbel en kon het in de enkel niet meer bolwerken om een vuist te maken en met tweemaal 6-2 moest hij het punt aan zijn tegenstander laten.

Op de baan ernaast was captain Antal Joppe goed uit de startblokken gekomen in zijn enkelpartij. Met goede ground strokes sloeg hij de ballen diep in het veld en pakte hij punten. Maar ook zijn tegenspeler wist de rally’s vaak tot een goed einde te brengen en daardoor bleef het tot 6-6 gelijk en moesten de heren een tie-break spelen in de eerste set. Deze werd met een uiterste krachtinspanning door Antal binnen gesleept. Dit gaf hem een extra boost in de tweede set. Ook hierin waren beide spelers weer aan elkaar gewaagd maar wederom was het Antal die net dat beetje extra had om de set naar zich toe te trekken. Met 6-4 pakte hij ook deze set en zette de tussenstand weer gelijk op 2-2.

Ruud zorgde weer voor een voorsprong voor de thuisploeg. Hij maakte de minste fouten en was het meest vast in zijn enkelpartij. De rally’s waren zoals vanouds erg lang bij Ruud, maar hij speelde de bal net iets vaker terug over het net dan zijn tegenspeler en daardoor won hij met tweemaal 6-4 deze partij en bracht de stand naar 3-2.

Als laatste ging Curtis de baan op. De eerste set was zijn tegenstander te sterk en deze set werd al snel met 6-3 verloren. In de tweede ging het Curtis een stuk beter af en kwam hij zelfs tot een 4-1 voorsprong. Toch lukte het hem niet deze vast te houden. Er kwamen meer foutjes aan zijn kant en de heer van Kloetinge begon weer scherper te spelen en meer winners te produceren en daardoor werd de tweede set uiteindelijk met 7-5 verloren en kwam de eindstand op 3-3.

Dit gelijkspel was uiteindelijk voldoende om degradatie te ontlopen en netjes in de middenmoot van deze klasse te eindigen. Met 1 overwinning, drie gelijke spelen en twee nederlagen hebben de heren zich goed verweerd in deze sterke klasse dit dicht bij elkaar zat. Volgend jaar gaan de heren het wederom proberen om een mooi resultaat neer te zetten in de KNLTB najaarscompetitie.

22-10-2016

HEREN 1 JACOBA VAN BEIEREN HOUDEN CONCURRENT ACHTER ZICH MET GELIJKSPEL

Afgelopen zaterdag hebben de heren 1 van Jacoba van Beieren met 3-3 gelijk gespeeld uit tegen TV Duiveland uit Nieuwerkerk. TV Duiveland was de rode lantaarn drager in deze klasse en door deze puntendeling blijven de heren boven de Nieuwerkerkers. Ook TV Duiveland steeg door de drie punten een plekje en heeft de rode lantaarn nu overgegeven aan De Stoof uit Koudekerke. Jacoba van Beieren 1 staat nu op een gedeelde vierde plaats met 3 teams onder zich met nog 1 speelronde te gaan. De heren hebben dus alles nog in eigen hand om zich in deze klasse te handhaven.

Er werd op zaterdagmiddag begonnen met de enkelspelen. Er waren vier banen vrij dus alle spelers konden gelijk aan de bak. Ruud Schot pakte als eerste een punt door simpel met 6-2 en 6-3 van zijn tegenstander te winnen. Iets later was het echter al weer 1-1 nadat Michael Bazen in zijn enkelpartij had verloren met tweemaal 6-3.

Captain Antal Joppe begon de wedstrijd niet zo goed en verloor de eerste set duidelijk met 6-1 en leek zo op een snelle nederlaag af te gaan. Maar in de tweede set herpakte hij zich goed en knokte zich terug in de wedstrijd tegen een zeer degelijke tegenstander. Hij haalde de tweede set binnen met 6-2 en stoomde op dezelfde wijze door in de beslissende derde set. Ook deze wist hij naar zich toe te trekken en met 6-1 zorgde hij voor het tweede puntje van de Smerdiekenaren.

Als laatste stond nog Curtis Goedegebuure op de baan. Deze wedstrijd kenmerkte zich vooral door de ballen terug slaan en wachten op de fout van je tegenstander. De eerste set verloor Curtis met 6-3, maar hij won de tweede met dezelfde cijfers waardoor ook hier een derde beslissende set nodig was. In deze set waren het weer veel rally’s maar uiteindelijk was Curtis de meeste vaste van de beide spelers en won hij ook de derde set met 6-3 en bracht de tussenstand op 3-1.

Dat was een mooie start met de enkelspelen voor de heren 1 en zij hoopten deze door te trekken naar de dubbels om zo met een dagoverwinning naar huis te kunnen gaan en definitief afstand te nemen van TV Duiveland in de competitie. Maar de dubbels gingen niet geheel volgens verwachting vanwege het zeer sterke spel van de Nieuwerkerkers.

Captain Antal en Michael deden hun best in hun dubbel, maar kwamen er helaas niet aan te pas. De eerste set werd met een duidelijke 6-0 verloren. In de tweede set ging het iets beter, maar ze konden de tegenstander niet dwingen tot fouten en met 6-3 werd ook deze set en de wedstrijd verloren.

In de andere dubbel begonnen Ruud en Curtis uitstekend. De eerste set ging met 6-2 naar Jacoba van Beieren en even leek er een eenvoudige overwinning in de maak. Maar toen kwamen ook de Nieuwerkerkers op dreef en dat zorgde ervoor dat het een spannende resterende wedstrijd werd. Het tennis was niet altijd even mooi en fraai, maar de rally’s waren lang en afwisselend en het publiek keek met spanning toe. De tweede set ging heel lang gelijk op en daardoor moest een tie-break de beslissing brengen. Ruud en Curtis kwamen al snel 4-0 achter maar kwamen toch nog terug tot 6-6 maar bij 8-7 verloren zij toch het punt en met 9-7 in de tie-break ging de tweede set naar Duiveland. In de derde was het wederom gelijk opgaand en spannend maar wederom waren het de spelers van Duiveland die aan het kortste eind trokken. Na een aantal matchpoints weggewerkt te hebben moesten Curtis en Ruud dan toch het hoofd buigen en met 6-4 de set en de wedstrijd aan hun tegenstanders laten. Zo werd de eindstand van deze dag 3-3.

Aanstaande zaterdag spelen de heren hun laatste wedstrijd van deze najaarscompetitie 2016. Zij spelen dan in de middag thuis tegen De Bongerd uit Kloetinge. Dit is de huidige nummer 3 in de stand en zal daardoor een lastige kluif zijn voor de heren. Minimaal een paar punten zijn nodig om zelf voor handhaving te zorgen. Maar zelfs bij een nederlaag zouden de heren nog veilig kunnen zijn, maar ze zullen gaan voor de zekerheid en alles geven voor nog 1 mooi en goed resultaat.

15-10-2016

HEREN 1 JACOBA VAN BEIEREN DELEN DE PUNTEN MET DIRECTE CONCURRENT

Afgelopen zaterdag hebben de heren 1 van tennisvereniging Jacoba van Beieren thuis met 3-3 gelijk gespeeld tegen, directe concurrent in de strijd tegen degradatie, TV Roosendaal. Ondanks de puntendeling stegen beide ploegen wel in de ranglijst en is de rode lantaarn door Jacoba van Beieren voorlopig overgegeven aan TV Duiveland. De heren 1 bezetten nu de gedeelde vijfde plaats.

De verwachting waren niet zeer goed, maar toch werd er op een zonnige middag begonnen met de wedstrijd en als eerste gingen de dubbels de baan op. Ruud Schot en Curtis Goedegebuure speelden de eerste dubbel en troffen een sterk duo tegenover zich. De eerste set ging met 6-3 verloren, maar in de tweede set kwamen Ruud en Curtis goed terug en wonnen deze overtuigend met 6-2. Een derde set moest daardoor de beslissing brengen. In die derde set draaiden de rollen weer om. Ruud en Curtis maakten meer fouten dan de tegenstander die ook nog eens meer winners forceerden en daardoor ging deze laatste set en het eerste punt met een 6-2 setwinst naar de Roosendalers.

Op de baan ernaast waren Michael Bazen en captain Antal Joppe bezig aan een beter resultaat. Zij wonnen overtuigende de eerste set met 6-2 en trokken deze goede lijn ook door naar de volgende set. De tegenstander probeerde nog wel, maar Antal en Michael speelden degelijk met rake klappen en met wederom 6-2 werd de wedstrijd gewonnen voor de Smerdiekenaren en was de tussenstand na de dubbels 1-1.

Nu was het de beurt aan de enkelspelen. Als eerste ging Michael weer de baan op. Hij wilde zijn goede resultaat in de dubbel voorzetten in de enkel en dat lukte hem uitstekend. Zijn tegenstander was op papier een stukje zwakker, maar dan nog moet je het wel waarmaken en dat deed hij met verve. Met een duidelijke 6-1 en 6-0 overwinning pakte Michael wederom een punt voor de thuisploeg en bracht deze op een 2-1 voorsprong.

Ook captain Antal Joppe wilde zijn resultaat uit de dubbel doortrekken en in de eerste set leek dat ook goed mogelijk. Het was een zeer spannende set met goede slagen van beide kanten en beide spelers gingen tot het uiterste. Het was dan ook niet zo vreemd dat een tie-break deze set moest gaan beslissen. Antal kwam daarin nog wel op voorsprong, maar toen gaf zijn tegenstander wat extra gas uit de reserves bij en ging erop en erover en won zo de eerste set met 7-6. Antal die in de dubbel en eerste set al met zijn krachten had gesmeten kon in de tweede set helaas niet meer aanhaken en verloor ook die set en wel met 6-1. Zo was de tussenstand weer gelijk met 2-2.

Als laatsten gingen Ruud en Curtis de baan op. Ruud kwam goed uit de startblokken en pakte al snel een voorsprong in de eerste set. Tijdens deze set bleek later dat de tegenstander geblesseerd was geraakt en dat was later in de partij goed te zien. De eerste set ging met 6-0 duidelijk richting Ruud. In de tweede set begon zijn tegenstander onderhands te serveren wegens blessure en toen was het ook wel duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was. Ruud schakelde iets terug maar dat was nog ruim voldoende om de set met 6-2 binnen te slepen en een 3-2 tussenstand op de borden te zetten.

Het was aan Curtis om in zijn enkel de dagoverwinning te pakken. Hij begon goed door snel de eerste set met 6-1 te winnen. in de tweede set kwam zijn tegenstander beter in vorm en kreeg de slag te pakken en Curtis raakte vermoeid en begon meer fouten te maken. Toch was de set nog spannend, maar ging met een 6-4 stand wel richting de uitploeg. De derde set zou de einduitslag gaan bepalen. Tot aan 3-3 kon Curtis mee, maar toen was het op en zijn tegenstander ging nog beter de hoeken zoeken en slaan en met 6-3 werd de derde set door Roosendaal gewonnen en kwam de eindstand op 3-3.

Aanstaande zaterdag spelen de heren een uitwedstrijd tegen TV Duiveland uit Nieuwerkerk. Deze ploeg bezet momenteel de laatste plaats in de competitie. Een goed resultaat voor de heren is nodig om Duiveland onder zich te houden en zich zo van de degradatieplaatsen te distantiëren.

08-10-2016

HEREN 1 JACOBA VAN BEIEREN PAKKEN 1e WINST NAJAARSCOMPETITIE

De heren 1 van tennisvereniging Jacoba van Beieren hebben afgelopen zaterdag hun eerste overwinning geboekt in de KNLTB najaarscompetitie. Ze waren met 5-1 te sterk voor LTC de Stoof uit Koudekerke. Door deze overwinning zijn de heren nu gelijk komen te staan met TV Duiveland en delen zij samen de rode lantaarn in deze klasse. Met 5 ploegen binnen 3 punten van deze rode lantaarn zijn er toch weer mogelijkheden voor de heren om in deze klasse te kunnen blijven en degradatie op eigen kracht te ontlopen. De komende weken zullen er dan tegen de directe degradatie concurrenten wel punten gepakt moeten gaan worden.

Afgelopen zaterdag werd op een frisse maar zonnige middag begonnen met de dubbelspelen. Ruud Schot en Curtis Goedegebuure beten de spits af. De eerste set ging redelijk gelijk op maar op het einde maakten Ruud en Curtis het verschil en wonnen de set met 6-4. Ook in de tweede set trokken zij deze lijn voort en kwamen al gauw op een 5-2 voorsprong en de zege leek voor het grijpen. Maar de heren begonnen wat gemakzuchtig te spelen en hun tegenstanders kwamen beter in het spel en roken hun kansje en brachten alsnog de stand terug tot 5-5 en gingen er zelfs overheen en wonnen de set met 7-5. Ruud en Curtis moesten daardoor alle zeilen weer bijzetten om de flow van de eerste set weer te pakken te krijgen en deze wedstrijd toch te pakken en dat lukte uiteindelijk. Wederom kwamen ze met 5-2 voor maar ditmaal lukte het ze wel om met 6-2 de wedstrijd en het eerste puntje van de dag te pakken.

Tegelijkertijd waren captain Antal Joppe en Michael Bazen de baan op voor hun dubbelpartij. Zij troffen sterke tegenstanders en moesten vol aan de bak, maar dat deden ze met verve. De eerste set was spannend en ging lang gelijk op en uiteindelijk na een mooie strijd wonnen Antal en Michael deze set met 7-5. Maar de tweede set liet een heel ander beeld zien. Binnen een mum van tijd verloren ze de tweede set met 6-1 en leek even de wedstrijd uit hun handen te glippen. De derde set moest de beslissing gaan brengen en in een aparte wedstrijd draaide de rollen nu weer helemaal om. Antal en Michael gaven nog 1 keer alles en stoomden op naar 5-0. Even stokte toen de machine en kwamen hun tegenstanders uit Koudekerke weer terug in de wedstrijd tot een 5-3 stand, maar net op tijd ging het weer lopen en met 6-3 wonnen ze de beslissende set en deze zware dubbelpartij. Tussenstand 2-0 voor de bezoekende Smerdiekenaren.

Na een korte pauze werd gelijk doorgegaan met de enkelpartijen. Curtis en Ruud gingen als eerste de baan op voor respectievelijk de 1e en 2e enkel. Curtis en zijn tegenstander gingen in de eerste set tot 3-3 gelijk op, maar daarna begon de Koudekerkenaar meer fouten te maken en proberen te forceren waar Curtis dankbaar gebruik van maakte. De eerste set won hij daardoor met 6-3. Ook in het begin van de tweede set ging het even gelijk op. Daarna werd toch weer het gaatje gemaakt voor Jacoba van beieren en met 6-2 won Curtis ook de tweede set en deze enkel match.

Ruud kon er voor zorgen in zijn enkelpartij dat in ieder geval de eerste dagwinst van deze competitie behaald zou kunnen gaan worden. En dat deed hij ook. In een partij waar zijn tegenstander heel regelmatig alles of niks probeerde te spelen was de vastigheid en degelijkheid van Ruud ruim voldoende om de winst binnen te slepen. Met tweemaal 6-2 bracht hij de tussenstand op 4-0.

In de tussentijd was Michael ook begonnen aan de vierde enkel. Hij trof een goede tegenstander. Vol goede moed ging Michael van start, maar al snel was duidelijk dat hij alles had gegeven in de dubbel om dat punt veilig te stellen en dat er meer vandaag niet in zat tegen deze sterke tegenspeler. Met 6-2 en 6-1 delfde hij dan ook het onderspit in deze pot.

Als laatste ging captain Antal de baan op om te proberen nog een extra puntje te pakken voor Jacoba van Beieren. Hij trof een routinier die het tennissen zeker nog niet verleerd was. Met geslepen slice en geplaatste ballen probeerde deze routinier Antal uit zijn spel te halen en de fouten te laten maken. Maar Antal maakte goede harde ballen plaatste scherp in de hoeken. Hij won de eerste set dan ook overtuigend met 6-2. In de tweede set kwam Antal ook al weer snel ruim voor, maar ook bij hem ging de inspanning van de dubbel meespelen en ook zijn tegenstander begon iets lekkerder te spelen en kreeg bijna vleugels van de aanmoedigingen van club langs de kant. Zo moest uiteindelijk bij 6-6 een tie-break de beslissing in de set brengen. En in die tie-break gaf Antal nog een keer alles en ondanks de geplaatste ballen, slice en dropshots van zijn ervaren opponent lukte het Antal om zijn eigen spel op te dringen en zo de tie-break winnend af te sluiten en een 5-1 eindstand op de borden te zetten.

Aanstaande zaterdag spelen de heren 1 weer een thuiswedstrijd. De tegenstander is dan TV Roosendaal. Deze ploeg staat 1 puntje boven de heren en een goed resultaat zou een goede zaak zijn in de doelstelling van handhaving in deze klasse.

24-09-2016

HEREN 1 VERLIEST BROEDERSTRIJD JACOBA VAN BEIEREN VAN HEREN 2

De heren 1 heeft afgelopen zaterdag met 5-1 verloren in de strijd om de eer van vereniging Jacoba van Beieren. Het tweede herenteam was met 5-1 duidelijk te sterk. Door deze nederlaag blijven de heren 1 de drager van de rode lantaarn in deze klasse. De heren 2 nemen voorlopig de tweede plaats in met 4 punten achterstand op de koploper uit Oudenbosch.

Op een prachtige zaterdagmiddag met veel zon en hoge temperatuur werd begonnen met de enkelspelen. Op de eerste enkel nam Ruud Schot van het eerste team het op tegen Raymond Schrauwen van het tweede team. De eerste set verliep redelijk gelijkwaardig, maar Raymond pakte toch elke keer een kleine voorsprong en hield die tot het einde toe vast. Zo won hij uiteindelijk met 6-4 de eerste set. In de tweede werd het verschil tussen beide spelers iets groter. Raymond bleef goed degelijk de ballen terugbrengen en goed spreiden en Ruud begon iets meer fouten te maken waardoor ook de tweede set een prooi werd voor Raymond en met 6-2 bracht hij het eerste puntje naar de heren 2.

Tegelijkertijd was Curtis Goedegebuure van team 1 begonnen in zijn enkel tegen Ad Pipping van team 2. De eerste set was een slijtageslag voor beide spelers met lange rally’s en lange games en daardoor was het bijna logisch dat een tie-break de beslissing in deze set moest gaan brengen. En ook daar ging het lang gelijk op. Tot 7-7 gaven beide spelers elkaar geen duimbreed toe, maar toen kwam er klein kansje voor Curtis en hij pakte deze en won de eerste set met 7-6. In de tweede set kantelde het spelbeeld langzaam naar Ad toe. Ad maakte minder fouten en speelde zeer vast en degelijk, Bij Curtis daarentegen leek de eerste set zijn tol te eisen. Zo won Ad de tweede set met 6-3. In de derde ging het weer een tijdje gelijk op tot 3-3. Daarna kwam het spelbeeld uit de tweede set weer langzaam terug. Curtis die fouten maakte en Ad die alles diep en zuiver terug bracht. En won Ad daardoor met dezelfde 6-3 uitslag de derde set en daarmee deze lange wedstrijd en bracht de stand naar 2-0.

Daarna was het de buurt aan Michael Bazen van het eerste team voor zijn enkelpartij tegen Niels Bijl van het tweede herenteam. Twee spelers die wel houden van de ballen hard te slaan en de rally’s kort te houden. En zo werd het ook een wedstrijd van kracht en snelheid. En uiteindelijk bleek Niels dit speltype beter te beheersen dan Michael. De eerste set ging snel met 6-1 naar Niels en in de tweede werd het iets spannender maar ook deze set ging naar Niels en wel met 6-3. Tussenstand 3-0 voor het tweede team van Jacoba van Beieren.

Als laatste ging de captain van team 1 Antal Joppe de baan op tegen Dennis Borst van het tweede. Toen zij de baan opstapten hadden ze nog geen idee hoelang de wedstrijd zou gaan duren. Maar uiteindelijk bleek het de kraker van de dag te worden. Een zeer lange driesetter waarbij beide spelers alles gaven om niet te verliezen en het puntje voor hun team binnen te slapen. De eerste set ging ondanks een 4-1 voorsprong voor Dennis toch met 6-4 richting Antal. Deze setwinst leek zijn tol te eisen want de tweede set ging in een iets sneller tempo met 6-2 richting Dennis waardoor er een beslissende derde set nodig was om de winnaar aan te wijzen. En in deze derde set gingen de games en breaks alle kanten op. Uiteindelijk kwamen de heren op een gelijke 6-6 stand en moest er deze wedstrijd beëindigd gaan worden door een laatste tie-break. Daarin was het Dennis die de leiding nam en een voorsprong en deze niet meer weggaf. Met 7-2 in de tie-break bracht Dennis de dagwinst al richting het tweede team door een onoverbrugbare 4-0 tussenstand op het scorebord te zetten.

De dagwinst zat er niet meer in, maar het eerste herenteam ging wel vol goede moed de dubbel in om de eer te redden met 1 of twee punten en tegelijkertijd het eerste punt in deze competitie te pakken. Als eerste betraden Ruud en Curtis het strijdperk tegen Niels en Jan Leeuwenhaag. Ruud en Curtis schoten uit de startblokken en voor men het winst was de eerste set met 6-1 voor de heren 1. Maar zo snel zij de eerste set wonnen, zo snel verloren zij ook weer de tweede van het steeds beter spelende duo Jan en Niels. Met 6-2 ging de tweede set richting team 2. In het begin van de derde set ging het even gelijk op, maar daarna draaide de wedstrijd nogmaals om en deze keer weer naar Ruud en Curtis en zo konden zij de set met 6-2 winnen en daarmee het eerste team op de kaar zetten: 4-1.

Als laatste gingen Antal en Michael de arena in tegen Raymond en Dennis. In deze dubbel waren laatstgenoemde een maatje te groot voor de heren van team 1. De eerste set ging met 6-2 naar Raymond en Dennis en ondanks verwoede pogingen tot terugkomen in de wedstrijd ging de tweede set met 6-1 naar hetzelfde duo en werd zo de eindstand van 5-1 bereikt.

Zo ging de eervolle winst in deze verenging-derby richting de heren van het tweede team.

Aanstaande zaterdag zijn de heren 1 een weekje vrij in deze competitie, maar de week erna gaan ze op bezoek op LTC de Stoof uit Koudekerke. Daar gaan ze op zoek naar extra punten om de hoop op handhaving levendig te houden. Het tweede team speelt wel een wedstrijd dit weekeinde. Namelijke een uitwedstrijd tegen de nummer drie van de competitie: De Bongerd uit Kloetinge.

17-09-2016

VALSE START NAJAARSCOMPETITIE HEREN 1 JACOBA VAN BEIEREN

Het eerste herenteam van Jacoba van Beieren uit St-Maartensdijk is de tennis najaarscompetitie met een valse start begonnen. Thuis werd duidelijk met 6-0 verloren van TC Oudenbossche. Daardoor bezitten de heren, op dit moment, de rode lantaarn in deze klasse. Hierdoor is de doelstelling voor dit seizoen meteen duidelijk: proberen in deze klasse te blijven en niet te degraderen.

De heren kwamen deze wedstrijddag in splinternieuwe tennispolo’s voor de dag. Sponsor en app developer GoedWare uit Sint-Annaland had de heren in het nieuw gestoken voor dit seizoen. Na het aantrekken van de nieuwe shirts werd aan het begin van de middag in een lekker zonnetje begonnen met de enkelspelen.

Ruud Schot en Curtis Goedegebuure beten de spits af. En ze kwamen er gelijk achter dat deze tegenstander van een goed niveau was en dat ze aan de bak moesten. Ruud kwam al snel enkele games achter in de eerste set, maar knokte zich naarmate de set vorderde toch terug. Helaas was dat net te laat en ging de eerste set met 6-4 naar Oudenbossche. In de tweede set bleven de rally’s lang en speelden beide heren op vastheid en degelijk. Ruud kon echter niet door de druk heen breken en verloor de tweede set met 6-2 en daarmee ook de wedstrijd. Het eerste punt was zo voor de uitploeg.

Op de baan ernaast verloor ook Curtis de eerste set met 6-3. In de tweede was het lang spannend en konden beide heren de setwinst ruiken, maar het lukte Curtis om deze met 6-4 te winnen en zo moest er een derde en beslissende set gespeeld worden. Daarin kwam Curtis nog met 4-2 voor, maar de heer van TC Oudenbossche zette nog een tandje bij om het gat te dichten en ging er ook overheen en met 6-4 verloor Curtis alsnog de set en wedstrijd. Tussenstand 2-0 voor de heren uit Oudenbosch.

Daarna waren Michael Bazen en captain Antal Joppe aan de buurt. Michael moest het opnemen tegen de “tank” volgens zijn eigen teamgenoten. En af en toe werd goed duidelijk waarom deze heer die bijnaam had. Sommige ballen gingen snoeihard de hoek in en waren voor Michael onhoudbaar. Het was een spannende partij en Michael probeerde van alles om toch het eerste puntje voor de Smerdiekenaren binnen te halen. De eerste set ging echter met 6-4 naar de uitploeg en de tweede set ging met dezelfde cijfers verloren ook nipt verloren.

Captain Antal was de laatste die nog voor een puntje kon zorgen voordat de dubbels van start gingen. Maar ook zijn tegenstander was goed en helaas een maatje te groot voor hem. In de eerste set was het nog spannend tot 4-3, maar daarna sloeg de Oudenbosschenaar toe en pakte de set met 6-3. Toen was het verzet van Antal gebroken en de tweede set ging met 6-1 ook naar de uitploeg en zo kwam de tussenstand na de enkelspelen op 4-0-.

Alle zeilen moesten bijgezet worden om de eer van de dag te redden met een puntje uit de dubbels. Ruud en Curtis speelden de eerste dubbel en troffen een sterk duo tegenover zich. In de eerste set konden ze nog mee, maar toch werd de set net met 6-4 verloren. In de tweede set kwam er meer verschil tussen beide teams. Ondanks dat waren er een aantal leuke en lange rally’s. Maar uiteindelijk moesten ze het hoofd buigen in de tweede set die verloren werd met 6-2 en het punt wederom naar TC Oudenbossche ging.

Ook Michael en Antal troffen op papier een sterkere tegenstander. Ondanks dat bleven ze er de hele wedstrijd in geloven en gingen ze voor elk punt en was ook e emotie soms goed te horen en af te lezen op de gezichten. Helaas waren de tegenstanders niet alleen op papier sterker, maar ook in de praktijk. De eerste set ging met 6-2 verloren. De tweede set was iets spannender maar met 6-4 ging ook deze naar de tegenstander en werd de eindscore van 6-0 gemaakt in deze openingsdag van de najaarscompetitie.

Aanstaande zaterdagmiddag spelen de heren een “uitwedstrijd” tegen het tweede team van hun eigen verenging Jacoba van Beieren. Dit team verloor met 4-2 van TV Roosendaal ook hun openingswedstrijd. Beide teams hebben dus niet alleen de punten hard nodig, maar ook de eer van de vereniging staat op het spel en dat zal vermoedelijke een heerlijke tennismiddag op het park van Jacoba van Beieren opleveren.